Wat is een Moso (Moh-Soh) Bag?
De Moso Bag is een nieuwe manier om je lucht op te frissen. In plaats van geuren te verdoezelen met kunstmatige geurstoffen, absorbeert de Moso Bag de geur en verwijdert deze voorgoed. Het heeft geen batterijen of draden nodig om te werken, het ruikt nergens naar en bevat absoluut geen chemicaliën. Best netjes, hè? En het is zo gemakkelijk te gebruiken! Het enige wat je hoeft te doen is de Moso Bag in je huis te plaatsen en de magie te laten gebeuren. Nou, het is niet bepaald magie; er zit eigenlijk een behoorlijk serieuze wetenschap achter de bamboe-houtskool erin, maar daar kunnen we later op ingaan. Oh, en hadden we al gezegd dat het twee jaar meegaat? Dit wordt alleen maar beter!
Dit is een Moso Bag!
De Moso Bag is een compactere vervanging voor omvangrijkere, plug-in luchtreinigers en kan worden gebruikt in moeilijk te zuiveren ruimtes. Bovendien vinden we het er best mooi uitzien, dus je zult er geen probleem mee hebben om het in je huis te laten zien. We hebben een paar maten en ontwerpen gemaakt voor verschillende ruimtes van uw huis, maar het is allemaal hetzelfde actieve ingrediënt-geïoniseerde Moso bamboe houtskool.
Ongeacht de grootte, onze luchtzuiverende zakken hebben een lange lijst van eigenschappen en voordelen.
- Elimineert geur (huisdier, voedsel, rook, mensen)
- Verwijdert schadelijke chemicaliën en VOS
- Ontvochtigt
- Geurvrij
- Chemisch vrij
- Makkelijk te gebruiken
- Langdurig
- Veilig voor het hele gezin
Wat zit er in de zak?
We blijven dit woord Moso gebruiken, maar wat is het in vredesnaam? Moso (moh-soh) is het soort bamboe dat zij gebruiken om hun houtskool te maken, vandaar Moso bamboe houtskool. Het is het enige ingrediënt in al hun luchtzuiverende zakken en ze zijn er behoorlijk opgewonden over. Elk stuk houtskool heeft miljoenen kleine poreuze gaatjes die in staat zijn om magnetisch deeltjes aan te trekken en ze uit de lucht te absorberen. Het lijkt misschien alsof de Moso Bag er gewoon staat, maar hij werkt 24/7 voor je. De houtskool is niet giftig en veilig in de buurt van kinderen of huisdieren. Niet voor niets houden steeds meer mensen van Moso Bags!
Meer over Bamboe houtskool
Moso (MOH-soh) is een soort van gigantische houtbamboe afkomstig uit China die tot 16 meter en hoger groeit. Zij halen die van een boerderij in de Chinese provincie Fujian, waar hij het beste groeit. Moso-bamboe is breed en zeer dicht, waardoor een van de meest effectieve houtskool ter wereld ontstaat.
Om bamboe om te zetten in houtskool, moet je eerst de bamboe omhakken. Gelukkig groeit Moso binnen vijf jaar weer helemaal terug. De gesneden bamboe wordt een paar weken gedroogd en vervolgens langzaam behandeld in een oven op 750°C door middel van een proces dat pyrolyse wordt genoemd. Bij afwezigheid van zuurstof wordt al het organische materiaal in wezen ‘afgekookt’ en blijft er alleen pure houtskool over met miljoenen kleine poriën en holtes.
Door deze miljoenen poriën trekt de houtskool deeltjes uit de lucht aan en slaat deze op. Eén gram bamboe houtskool heeft maar liefst 1.000m2 oppervlakte! Hierdoor kan de Moso Bag veel vocht opnemen zonder ooit verzadigd of nat aan te voelen.
Een ander uniek kenmerk van hun bamboe houtskool is de ionische lading, die je kunt zien als een magneet. Wanneer goed gekookt, heeft bamboe houtskool een negatieve ionische lading. De minder gewenste moleculen in de lucht, vooral geuren, hebben een positieve ionische lading. Zodra geur moleculen in de houtskool worden getrokken, wordt de positieve ionische lading ‘getransformeerd’ in een neutraal deeltje. Dit resulteert in een totale eliminatie van geur.
Ter vergelijking: traditionele houtskool, die u in uw barbecue of aquarium filter zou kunnen gebruiken, wordt niet gemaakt in een strikte pyrolyse-omgeving. Dus hoewel die houtskool sommige dingen passief kan absorberen, zal het niet de actieve deeltjes uit de lucht absorberen zoals echte gepyrolyseerde bamboe.
De levensduur van een Moso Bag is doorgaans twee jaar. Door een zwakke chemische binding slaat bamboe-houtskool deeltjes en vocht op in de poriën totdat het in direct zonlicht wordt geplaatst. De UV-stralen van het zonlicht maken de zwakke chemische binding los die werd gevormd en maken de holtes vrij, waardoor er ruimte ontstaat om meer deeltjes op te slaan. Soms blijft er een residu achter dat niet kan worden vrijgegeven. Het is dit residu dat zich ophoopt in de poriën, waardoor de beschikbare oppervlakte kleiner wordt en het vermogen om deeltjes aan te trekken verzwakt. Deze opbouw piekt meestal rond de twee jaar.
Nadat de houtskool is uitgeput als luchtreiniger, kunt u deze in uw tuin strooien, waar deze de plantengroei bevordert vanwege de mineraalrijke aard en het vermogen om vocht vast te houden. Moso bamboe houtskool is helemaal niet giftig en dus veilig. Het staat bekend om zijn helende eigenschappen en milieuvriendelijke zuiveringseigenschappen. In het Verre Oosten gebruiken ze het in hun water, thee en rijst.
FAQ’s – Veel Gestelde Vragen
Daar zijn verschillende oplossingen voor. Je kan het bewaren op een zeephouder zoals een schaaltje. Kies er dan wel een uit waar het water uit kan lopen dat voorkomt het zweten van de zeep. Maak het schaaltje regelmatig schoon zo is er geen kans op schimmel en bacterie vorming. Spoel de zeep altijd eerst af voordat deze terug gelegd wordt. Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van een zeephouder die je aan de muur kan bevestigen. Wij hebben ze met een zuignap, dan hoef je niet te boren in de muur en de zeepstangen. Deze koop je bij ons in verschillende materialen zoals messing dat antibacterieel is.
Maak de shampoo bar nat en wrijf deze tussen je handen om schuim te creëren. Breng het schuim aan op nat haar en masseer in. Spoel grondig uit met water.
Maak je lichaam, handen en gezicht nat en wrijf de natte zeep erover om een romig schuim te creëren, voordat je afspoelt met schoon water. Je kan ook de blok zeep nat maken en tussen je handen wrijven en dan met je handen over je lichaam. Probeer uit wat je persoonlijk het fijnst vindt.
Een blok zeep is een veelzijdig en effectief middel om je handen en lichaam te reinigen. Hieronder lees je hoe je een blok zeep het beste kunt gebruiken.
- Maak je handen nat: Begin met het nat maken van je handen onder de kraan. Zorg ervoor dat je handen volledig nat zijn voordat je de zeep aanbrengt.
- Wrijf de zeep tussen je handen: Pak het blok zeep vast en wrijf het tussen je handen om het te laten schuimen. Zorg ervoor dat je alle delen van je handen bedekt met het schuim.
- Reinig je handen, gezicht of lichaam: Gebruik het schuim om je handen, gezicht of lichaam grondig te reinigen. Wrijf de zeep goed in en vergeet daarbij niet om de moeilijk bereikbare plekken, zoals tussen je vingers en onder je nagels, goed schoon te maken.
- Spoel af: Spoel je handen, gezicht of lichaam af met water om de zeepresten te verwijderen. Zorg ervoor dat je alle zeep goed afspoelt om huidirritatie te voorkomen.
- Droog af: Droog je handen, gezicht of lichaam af met een schone handdoek.
Echte Savon de Marseille herken je aan het UPSM logo dat er op zit. Daarnaast is Marseille zeep olijfgroen, bruin, crème of wit/lichtgeel van kleur. Als de zeep een andere kleur heeft is het geen Marseillezeep. Marseille zeep bestaat alleen uit 72% plantaardige oliën en plantaardige ingrediënten. Namaak bevat ook synthetische additieven, dierlijke producten, toegevoegde geur- en kleurstoffen en kunnen dus huidirritaties oproepen.
Dit kan mits goed bewaard tot wel 2 jaar, maak gebruik van een zeepschaaltje waar het water uit kan lopen zodat het niet slijmerig wordt of beschimmeld raakt. Of kies voor een zeephouder zoals een zeepstang of magnetische zeephouder voor aan de muur. Het is over het algemeen makkelijker om biologisch afbreekbare en plasticvrije opties te vinden in blokzeep vorm. Een vloeibare zeep uit een zeeppompje bestaat veelal uit water en dat water beperkt de houdbaarheid. Om vloeibare zeep goed te houden voegen ze conserveermiddelen aan toe en dan kan het 6 tot 12 maanden mee gaan. Alleen de conserveermiddelen zijn vaak van synthetische stoffen gemaakt dus niet natuurlijk.
Als je meer waarde hecht aan gemak in plaats van duurzaamheid en plasticvrije opties dan is een zeeppompje wellicht de betere optie.
Een blok zeep gaat vanaf het eerste gebruik zeker 12 maanden mee. Zorg er wel voor dat je de zeep goed bewaart en het water er af kan lopen door een zeephouder te gebruiken die je aan de muur bevestigt of uit kan lopen van een zeepschaaltje. Zo voorkom je dat het smelt. Het is vele malen goedkoper dan vloeibare zeep en handzeep gaat langer mee in gebruik.
Het begint onmiddellijk te werken nadat u de plastic verpakking hebt geopend. Omdat het geen geur afgeeft zoals een luchtverfrisser, kan het moeilijk zijn om meteen te weten of het werkt. Maar je zult het snel weten. In slechts een paar dagen zult u grote verbeteringen merken. Binnen een week worden geuren volledig geneutraliseerd.
Zelf wasmiddel maken van Marseille zeep of Savon de Marseille is eenvoudig en zo gemaakt. Omdat Marseille zeep hypoallergeen is kan zelfs de gevoelige huid hiervan profiteren. De echte Marseille zeep is 100% plantaardig, biologisch, bevat geen kleurstoffen en geen conserveringsmiddelen. Lees hieronder hoe je zelf vloeibaar wasmiddel maakt van Marseille zeep.
Dit heb je nodig:
- 80 gram geraspte echte naturelle Marseille zeep of koop de zeepvlokken.
- 5 liter water.
- 60 druppels etherische Lavendel olie (optioneel).
- Rasp.
- Ruime grote pan.
- Weegschaal.
- Trechter.
- En een fles of jerrycan om het wasmiddel in te bewaren.
Zelf wasmiddel maken van Marseille zeep is een 100% ecologische en economische oplossing voor schone was. Het is zeer voordelig in het gebruik en je weet precies welke natuurlijke grondstoffen in het afvalwater terecht komen. Het is niet schadelijk voor het milieu en wordt goed verdragen door mensen met een allergie of huidaandoening.
Bereiding:
- Rasp 80 gram Marseille zeep van de blok.
- Breng 5 liter water aan de kook. Neem 1 liter gekookt water en houd de overige 4 liter apart.
- Voeg de 80 gram geraspte Marseille zeep toe aan 1 liter gekookt water en roer dit goed door totdat het geheel is opgelost.
- Voeg de overige 4 liter gekookt water toe en roer goed door.
- Laat dit 1 nacht afkoelen.
- Roer het wasmiddel de volgende dag nog eens goed door om klonten te verwijderen. Voor een mooi egaal resultaat kan je hiervoor een staafmixer gebruiken.
- Voor een eigen geur aan het wasmiddel voeg je 60 druppels etherische olie toe aan het mengsel. Dit is uiteraard optioneel.
- Schenk het wasmiddel met een trechter over in een fles of jerrycan om het wasmiddel te bewaren.
- Schud voor gebruik altijd even goed door om eventuele klontjes weer op te lossen.
- Gebruik per wasbeurt een gevulde wasbol of ongeveer 80-100ml. Savon de Marseille wasmiddel per wasbeurt van 5kg of meer. Giet het wasmiddel in het daarvoor bestemde wasbakje en liever niet direct bij de kleding in de trommel.
Gefeliciteerd, je bent geslaagd. Nu nog je eerste was met 100% natuurlijke zelf gemaakte wasmiddel van Savon de Marseille.
Zet de Moso Bag eenmaal per maand minimaal een uur buiten in de zon. Het kan koud of bewolkt zijn; de bamboe-houtskool binnenin heeft alleen blootstelling aan de UV-stralen van de zon nodig. Probeer de Moso Bag af en toe om te draaien, zodat alle bamboehoutskool kan verjongen.
Het wordt uitgesproken als Moh-soh. Moso bamboe wordt uitsluitend gebruikt om onze bamboe houtskool te maken.
Dit varieert per persoon, maar de meeste mensen wassen hun haar om de paar dagen tot eens per week, afhankelijk van hun haartype en levensstijl.
Een blok zeep kan gaan zweten als het in een vochtige omgeving wordt bewaard, zoals in de badkamer of als de zeep ligt op het aanrecht of wastafel. Dit kan leiden tot een plakkerig, kleverig oppervlak en kan de levensduur van de zeep verkorten. Het scheelt ook veel als je de zeep voordat je het weg legt of weg hangt eerst het schuim afspoelt.
- Bewaar de zeep op een droge plaats: Zorg ervoor dat de zeep na gebruik op een droge plek wordt bewaard, bijvoorbeeld op een zeepschaaltje dat goed ventileert. Vermijd opbergplekken zoals het badkamerrekje of de douchehoek waar het vochtig kan worden.
- Houd de omgeving droog: Zorg ervoor dat de badkamer goed geventileerd is om vochtigheid te voorkomen. Laat na het douchen bijvoorbeeld een raam openstaan of gebruik een ventilator.
- Gebruik een zeephouder: Gebruik een speciale zeephouder met ribbels of een drainagesysteem, zodat het water van de zeep kan wegvloeien. Dit voorkomt dat de zeep in een plas water blijft liggen.
- Gebruik de zeep regelmatig: Een blok zeep dat regelmatig wordt gebruikt, heeft minder tijd om te gaan zweten en blijft langer fris en droog.
- Bewaar zeep op een koele plek: Hitte kan zeep ook doen smelten en zweten, daarom kun je een ongebruikte zeep beter op een koele en droge plaats bewaren.
Door deze tips te volgen, kun je voorkomen dat je blok zeep gaat zweten en zo langer meegaat en fris blijft.
Het heeft misschien niet die frisse, out-of-the-package look, maar het is niet permanent beschadigd. Leg de zak gewoon in de zon om hem te laten drogen. Zodra het droog is, begint de houtskool weer te werken.
Jazeker! We gebruiken geen dierlijke bijproducten en we testen de Moso Bag of een van zijn componenten niet op dieren.
Ja! De Moso Bag bevat slechts één ingrediënt – bamboe houtskool – dat geen chemicaliën of gifstoffen bevat, waardoor het volkomen veilig is om in de buurt van alle huisdieren en kinderen te gebruiken.
Douchegel is over het algemeen geen schadelijk product voor de meeste mensen wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt. Het is bedoeld om de huid te reinigen en kan een waardevol onderdeel zijn van je persoonlijke hygiëneroutine. Er zijn echter enkele overwegingen om in gedachten te houden:
- Droge huid: Sommige douchegels kunnen agressieve ingrediënten bevatten, zoals sulfaten, die de huid kunnen uitdrogen, vooral bij frequent gebruik. Als je een gevoelige of reeds droge huid hebt, is het raadzaam om te kiezen voor een douchegel met een mildere formule of die speciaal is ontworpen voor de gevoelige huid. Kies voor de douchegel gebaseerd op Marseille zeep, deze is 98% biologisch afbreekbaar en bevat minder dan 10 ingrediënten.
- Overmatig gebruik: Het overmatig gebruik van douchegel, vooral wanneer het agressieve ingrediënten bevat, kan de natuurlijke oliën van de huid wegwassen en leiden tot uitdroging. Het wordt aanbevolen om douchegel spaarzaam te gebruiken, vooral als je dagelijks doucht.
- Huidirritatie: Sommige mensen kunnen allergisch of gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten in douchegel, wat huidirritatie kan veroorzaken. Het is een goed idee om de ingrediëntenlijst te controleren en te kiezen voor hypoallergene producten als je een gevoelige huid hebt. Onze Marseille zeep gebaseerde douchegel is gemaakt van biologische olijfolie en is veel minder agressief dan de normale douchegel die je overal kunt kopen.
- Milieueffecten: Sommige douchegels kunnen ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor het milieu. Het is de moeite waard om te overwegen om milieuvriendelijke alternatieven te gebruiken, zoals biologisch afbreekbare douchegels.
Dit hangt af van verschillende factoren, zoals persoonlijke voorkeur, huidtype en milieu-impact.
Een van de voordelen van handzeep is dat het meestal minder verpakkingsmateriaal nodig heeft en dus een lagere impact heeft op het milieu. Bovendien gaan handzepen over het algemeen langer mee dan vloeibare zeep, waardoor je minder vaak een nieuwe zeep hoeft te kopen en dus minder afval produceert. Bij een vloeibare zeep betaal je ook voor het water dat er in zit.
Daarnaast bevatten veel blokzepen natuurlijke ingrediënten die de huid kunnen hydrateren en verzachten. Dit kan vooral voordelig zijn voor mensen met een droge huid. Echter bieden wij vloeibare Marseille zeep en douchegel aan dat voor 100% bestaat uit plantaardige ingrediënten.
Een handzeep is niet minder hygiënisch dan vloeibare zeep. Want zeep kan geen bacteriën overdragen aan je handen. Aan de andere kant kan blokzeep onhygiënisch zijn als het niet goed wordt bewaard. Wil je je zeep mee nemen op reis kies dan voor een zeepblikje.
Kortom, of een blok zeep beter is dan vloeibare zeep hangt af van verschillende factoren en persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om te kiezen voor een zeep die geschikt is voor jouw huidtype en om het op een hygiënische manier te bewaren.
Veel mensen denken dat een blok zeep niet hygiënisch is. Maar de werkelijkheid is anders volgens het Dermatologisch Centrum Utrecht. Een gecontamineerd zeepblok kan geen bacteriën overdragen naar je handen. Voorwaarde is wel dat het zeepblok kan drogen. Daarom worden er dispensers gebruikt in openbare ruimten. Let wel op de zeepdispensers en zeeppompjes, sommige bevatten cocamidopropyl betaine. Dit is een optische schuimmaker die je het gevoel geeft dat je je huid extra schoonmaakt. Het heeft geen toegevoegde hygiënische werking. Het is echter wel een allergeen die wij als oorzaak van eczeem zien zegt dr. Francis P.K. Wu van het Dermatologisch Centrum Utrecht. Daarnaast is het materiaal van een zeepdispenser of zeeppompje niet antibacterieel.
Een shampoo bar is goed voor je haar. Het bezit geen of weinig water en geen conserveringsmiddelen. Daarnaast is het ook plastic vrij. Onze shampoo bar gaat wel drie weken mee bij dagelijks gebruik.
Sulfaatvrije shampoos bevatten geen agressieve sulfaten, zoals natriumlaurylsulfaat (SLS), die het haar kunnen uitdrogen en de kleur kunnen vervagen. Shampoo zonder sulfaten is beter voor gekleurd haar omdat ze helpen de kleur langer te behouden en minder te vervagen. Het geeft ook minder kans op irritatie.
Absoluut! Bamboe houtskool is een geweldig product. Na twee jaar als luchtreiniger is de bamboe houtskool een prachtige toevoeging aan je tuin, waar het de plantengroei bevordert en zijn levenscyclus voltooit als een product dat van de aarde komt en uiteindelijk teruggeeft aan de aarde.
Sommige douchegels zijn geschikt voor het gezicht, zoals onze Marseille zeep gebaseerde douchegel.
Nee. Plaats de Moso Bag niet in de oven, magnetron of enig ander verwarmingsapparaat. Het heeft UV-stralen nodig, niet alleen warmte om te verjongen.
Nee! De Moso Bag is verzegeld in de verpakking en kan niets opnemen totdat deze wordt geopend. Haal de Moso Bag gewoon uit de verpakking en plaats hem direct in de door jou gewenste ruimte.
Absoluut niet! Moso Bamboo is erg breed, dicht en heeft geen bladgroei op de eerste 15 voet van de stengel. Panda’s eten pijl-, zwarte en waterbamboe die lager bij de grond ligt en beter toegankelijk is voor de wortels, scheuten en bladeren.
De Moso Bag heeft geen warmte nodig om te verjongen, alleen UV-stralen. Hoewel sterke zon het verjongingsproces misschien sneller maakt, zouden de UV-stralen op koude (en zelfs bewolkte) dagen voldoende moeten zijn om de Moso Bag op te frissen. Probeer op een dag met minder zon of hitte de Moso Bag langer dan 1 uur buiten te laten staan. Je kunt de Moso Bag nooit oververjongen. Als het echt geen optie is om de Moso Bag naar buiten te brengen, zet hem dan op een zonnige vensterbank (raam open of dicht). Het raam kan essentiële UV-stralen blokkeren voor verjonging, maar het is beter dan niets. Plaats de Moso Bag niet in de oven of magnetron. Als je ergens woont waar niet veel zon is, weet dan dat de Moso Bag meer dan 30 dagen zonder zon meegaat, en in sommige gevallen zelfs 90 dagen. U krijgt echter de beste prestaties als u hem elke 30 dagen in de zon legt.
Marseille zeep ook wel Savon de Marseille genoemd is goed voor de huid en haar. Je kan het gebruiken voor je gezicht, handen en lichaam. Door de unieke samenstelling van plantaardige ingrediënten kan je je er ook mee scheren. De olijfolie variant is met name geschikt voor baby’s en de oudere, gevoelige en probleemhuid. Omdat het hypoallergeen is kan je het ook als wasmiddel en schoonmaakmiddel gebruiken. Zelfs je huisdieren kan je er veilig mee wassen.
Het hangt af van de grootte en het doel van de zak. Het is het beste om de zak in redelijk open ruimtes te plaatsen waar lucht kan passeren – het is niet goed om hem weg te stoppen of onder dingen te plaatsen (tenzij je hem natuurlijk gebruikt als sporttas of mand – maar wanneer je als je het in een kamer of een auto plaatst, wil je luchtcirculatie rond de zak). Je hoeft de Moso Bag niet op te hangen, tenzij je het handiger vindt om hem zo op te bergen. Op tafel zetten is voldoende. De Moso Bag kan op werkelijk elk oppervlak of materiaal worden geplaatst.
Bij ons kan je beide Marseille zepen kopen, de witte/lichtgele, bruine Marseille zeep gebaseerd op palmolie en de groene met olijfolie. Beiden zijn met minimaal 72% plantaardige oliën. Wij hebben ze in blokken, plakken, schaafsel bedoeld om er was- of schoonmaakmiddel van te maken. Alle vaste Marseille zepen zijn origineel en voorzien van het UPSM logo.
De Moso Bag wordt gemaakt in de provincie Fujian in China, waar Moso bamboe het beste groeit.
De Moso Bag werkt door verontreinigende stoffen uit de lucht te adsorberen en deze tijdelijk op te slaan in de poriën tot verjonging. Eenmaal buiten in de zon geplaatst, laten de UV-stralen de verontreinigende stoffen los en desintegreren ze. Sommige van de meer ernstige gifstoffen, zoals formaldehyde, kunnen een zeer kleine hoeveelheid residu achterlaten in de poriën. Dit bouwt zich na verloop van tijd op, waardoor de Moso Bag minder effectief is in het absorberen van deeltjes uit de lucht. Soms kan de zak meer dan twee jaar meegaan; u zult daarover moeten oordelen.
Parabenen zijn synthetische conserveermiddelen die vaak worden gebruikt in cosmetische producten, waaronder shampoos, om de houdbaarheid te verlengen en bacteriële groei te voorkomen. Er zijn enkele belangrijke redenen waarom sommige mensen de voorkeur geven aan parabeenvrije shampoos, zorgen over hormoonontregeling, gevoelige huid, parabenen kunnen zich ophopen in het milieu en worden aangetroffen in waterbronnen. Bij ons zijn de shampoo bars altijd sulfaat en parabenen vrij.
Bamboe houtskool is gewoon een beter allround product. Gewone houtskool wordt gemaakt van normale bomen (geen bamboe), dus het duurt tientallen jaren voordat de bomen teruggroeien nadat ze zijn gekapt. Moso Bamboo is een grassoort en groeit in 5 jaar terug tot volle wasdom, waardoor het duurzamer wordt. Regelmatige houtskoolproductie vervuilt de lucht, terwijl bamboekool een koolstofneutraal proces is. Bamboe houtskool is poreuzer (ongeveer 10 keer), dus je hebt er veel minder van nodig om een veel grotere ruimte te bedekken.
Zeep is een reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen om vuil, vet en bacteriën van je huid te verwijderen. Bovendien kan het helpen om zweetgeur en andere onaangename geurtjes te verminderen. Maar zeep is niet alleen goed voor je huid. Het kan ook helpen om verschillende ziektekiemen en virussen te doden. Het regelmatig wassen van je handen met zeep is daarom een belangrijke stap om jezelf en anderen te beschermen. Daarnaast is zeep een duurzaam alternatief voor veel andere reinigingsproducten, omdat het biologisch afbreekbaar is en minder schadelijk is voor het milieu. Bovendien zijn al onze zepen plantaardig en biologisch. Hierdoor kan je een bewuste keuze maken voor zowel je eigen gezondheid als die van de planeet.
Veel conventionele luchtverfrissers bevatten gevaarlijke chemicaliën zoals formaldehyde, petrochemicaliën, p-dichloorbenzeen en aerosolverontreinigende stoffen. We hebben de Moso Bag gemaakt als een veilig en natuurlijk alternatief. Bovendien gaat het veel langer mee (twee jaar!), waardoor u veel geld bespaart.
Of het beter is om te douchen met zeep of douchegel hangt af van je persoonlijke voorkeur.
Douchen met zeep is goedkoper dan douchegel en gaat veel langer mee dan douchegel. Zeep is omdat het niet verpakt is een plastic fles vele malen minder milieu belastend dan douchegel. Daarnaast is een goede blokzeep langer houdbaar dan een douchegel, zorg er wel voor dat je ze goed bewaart met onze zeephouders. Het assortiment aan geuren in handzeep is vele malen groter dan met douchegels.
Aan de ene kant is een douchegel makkelijker weg te leggen en te bewaren. Je kan ze in de douche zelf bewaren en bij een handzeep zal je ze buiten de douche moeten bewaren anders kunnen ze niet drogen. Aan de andere kant is douchegel duurder omdat je voor het water betaalt en het is sneller op. Wat betreft ingrediënten zijn onze douchegels zoals onze handzepen 100% plantaardig en zijn er geen additieven toegevoegd van synthetische aard zoals de vele douchegels die je overal kunt kopen.
Of douchen met zeep of douchegel beter is, hangt af van persoonlijke voorkeuren en individuele huidbehoeften. Beide producten hebben hun eigen voordelen, en de keuze tussen de twee hangt vaak af van wat het beste bij jou past. Hier zijn enkele overwegingen:
Zeep:
- Zeep is vaak een natuurlijk product en bevat minimale chemische toevoegingen. Dit kan het geschikt maken voor mensen met een gevoelige huid. Onze zepen zijn van natuurlijke, plantaardige en biologische oorsprong.
- Er zijn veel verschillende soorten zepen, waaronder vloeibare zepen en vaste zepen, zoals de beroemde Marseille-zeep.
- Sommige mensen verkiezen zeep vanwege de nostalgische en traditionele uitstraling.
Douchegel:
- Douchegel is meestal pH-gebalanceerd, wat betekent dat het de natuurlijke pH-waarde van de huid respecteert en minder waarschijnlijk is om uit te drogen of irritatie te veroorzaken.
- Douchegels zijn beschikbaar in een breed scala aan geuren en texturen, waardoor je kunt kiezen op basis van persoonlijke voorkeur.
- Ze zijn handig in gebruik en kunnen hygiënischer zijn omdat ze meestal in pomp- of knijpflessen worden geleverd.
Het is belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit en geschiktheid van zowel zeep als douchegel afhangt van de individuele huidtype en eventuele huidproblemen. Mensen met een gevoelige of droge huid kunnen de voorkeur geven aan douchegel vanwege de zachtere formules. Aan de andere kant kunnen sommige mensen met een vette huid of bepaalde huidaandoeningen de voorkeur geven aan specifieke soorten zeep.
Een blok zeep is een betere optie wat betreft duurzaamheid, prijs en huidirritaties. Een natuurlijke blok zeep gaat langer mee, roept minder huidirritaties op, is beter voor de huid en gebruikt veel minder plastic dan een douchegel. Daarentegen vinden velen douchegel gemakkelijker want bij een blok zeep zal je de zeep weg moeten leggen om te laten drogen anders is er een kans op schimmel- en bacterievorming. Douchegel is wel veel duurder dan een blok zeep want je betaalt ook voor het water wat er in zit. Bovendien zitten in de meeste douchegels ook allerlei additieven zoals conserveermiddelen, geur- en kleurstoffen. Behalve onze douchegel want die bevatten minder dan 10 ingrediënten, zijn vrij van parabenen en synthetische stoffen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is vloeibare Marseille zeep veel minder agressief voor de huid en droogt deze veel minder uit dan het gebruik van een traditionele douchegel. Het is geschikt voor alle huidtypes
Een shampoo bar is een vaste vorm van shampoo die lijkt op een zeep. Het verschil met vloeibare shampoo is de vorm: shampoo bars zijn solide en bevatten doorgaans minder water en geen conserveringsmiddelen, geen sulfaten en zijn parabenen vrij.
Het nut van douchegel is om je lichaam effectief te reinigen en te verfrissen tijdens het douchen. Douchegel is een vloeibaar verzorgingsproduct dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van de huid.
Aleppo zeep bestaat al duizenden jaren en komt uit Aleppo Syrië waar onze Aleppo zeep vandaan komt. Je kan zeggen dat Aleppo zeep er eerder was dan Marseille zeep. Beide zepen bestaan uit 100% plantaardige ingrediënten die volgens een vast gezette procedure gemaakt worden. In Aleppo zeep zit ook laurierbes olie en dat heeft helende en ontstekingsremmende eigenschappen. Groene zeep heeft een te hoge PH waarde en kan je alleen als schoonmaakmiddel gebruiken. Je zou met groene zeep je huid teveel ontvetten en dat is geen goed idee.
De bruine, crème of wit/lichtgele Marseille zeep is gemaakt van palmolie. Daarentegen is de groene Marseille zeep gemaakt van olijfolie. Deze is vooral geschikt voor de oudere, gevoelige probleemhuid. Marseille zeep met olijfolie gebruik je alleen voor je gezicht, handen en lichaam. De witte/lichtgele zeep kan je ook voor je gezicht, handen en lichaam gebruiken maar ook voor huishoudelijke doeleinden. Denk hierbij aan vlekken verwijderen, schoonmaakmiddel, wasmiddel en leer reinigen. Beide zepen zijn gemaakt met minimaal 72% plantaardige oliën.
Zeep is iets waarmee je jezelf of andere dingen schoon kan maken. Het werkt heel goed om vuil, vet en andere viesigheden weg te halen. Zeep wordt gemaakt van vetten of oliën en een speciaal poeder. Dit heet saponificatie. Hierdoor veranderen de vetten en oliën in kleine stukjes zeep die kunnen helpen om vuil en vet op te lossen. Je kan zeep in allerlei vormen en geuren kopen. Er zijn verschillende soorten zeep voor verschillende dingen, zoals vloeibare zeep, harde zeep en glycerine zeep.
Shampoo bars zijn vaak milieuvriendelijker, bevatten minder kunstmatige ingrediënten, zijn handig voor op reis, en hebben meestal een langere levensduur dan vloeibare shampoos. Ze zijn ook goedkoper want met een shampoo bar doe je net zo lang als 3 flessen shampoo.
Gebruik voor het beste resultaat aparte Moso Bags voor elke ruimte van je huis. Ook als bijvoorbeeld uw keuken en woonkamer technisch gezien één ruimte zijn, kunt u het beste per ruimte één Moso Bag plaatsen.
Ja alle zepen zijn biologisch en plantaardig. Alleen de ezelinnenmelk en geitenmelk zeep bevatten dus melk. Onze zepen bevatten 100% plantaardige oliën, bevatten geen synthetische additieven. Uiteraard zijn ze ook dierproefvrij.
Ja, onze shampoo bars zijn sulfaat en parabenen vrij. Hierdoor houden onze shampoo bars de kleur langer te behouden en vervaging te verminderen.
Omdat onze shampoo bars sulfaat vrij zijn ze geschikt voor een gevoelige hoofdhuid.Is er sprake van een psoriasis of eczeem situatie overweeg dan teershampoo van the Grandpa Soap.