Wat zijn de voordelen van shampoo bars?

Shampoo bars zijn vaak milieuvriendelijker, bevatten minder kunstmatige ingrediënten, zijn handig voor op reis, en hebben meestal een langere levensduur dan vloeibare shampoos. Ze zijn ook goedkoper want met een shampoo bar doe je net zo lang als 3 flessen shampoo.

Lees meer

Is shampoo bar goed voor je haar?

Een shampoo bar is goed voor je haar. Het bezit geen of weinig water en geen conserveringsmiddelen. Daarnaast is het ook plastic vrij. Onze shampoo bar gaat wel drie weken mee bij dagelijks gebruik.

Lees meer

Waarom geen parabenen in shampoo?

Parabenen zijn synthetische conserveermiddelen die vaak worden gebruikt in cosmetische producten, waaronder shampoos, om de houdbaarheid te verlengen en bacteriële groei te voorkomen. Er zijn enkele belangrijke redenen waarom sommige mensen de voorkeur geven aan parabeenvrije shampoos, zorgen over hormoonontregeling, gevoelige huid, parabenen kunnen zich ophopen in het milieu en worden aangetroffen in waterbronnen. Bij […]

Lees meer

Is sulfaatvrije shampoo beter voor je haar?

Sulfaatvrije shampoos bevatten geen agressieve sulfaten, zoals natriumlaurylsulfaat (SLS), die het haar kunnen uitdrogen en de kleur kunnen vervagen. Shampoo zonder sulfaten is beter voor gekleurd haar omdat ze helpen de kleur langer te behouden en minder te vervagen. Het geeft ook minder kans op irritatie.

Lees meer
Hulp nodig?